ma. jul 15th, 2024

Door het besparen op energie, kan de CO2 uitstoot verlaagd worden, daarnaast kunnen er lagere woonlasten worden gerealiseerd en wordt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Bij bedrijven kan er zelfs geld verdient worden door het efficient gebruik van energie. Zo wil het kabinet de energie-efficiency bevorderen door het stimuleren van zuinigere vrachtwagens en klimaatneutrale kassen.

Isoleren van je woning

Met het isoleren van je woning kun je aardig wat geld besparen. Denk hierbij aan een goede vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie en dubbel glas. Hierdoor kunt u het warmteverlies aanzienlijk beperken, waardoor uw energieverbruik natuurlijk ook lager wordt. Hierbij bespaart u niet alleen op uw eigen portemonnee, u draagt ook bij aan een mindere belasting van het milieu. Er valt vooral in oude huizen veel winst te behalen op het gebied van warmteverlies en energiebesparing.

Dubbel Glas

Een van de manieren om ervoor te zorgen dat er minder warmte verloren gaat in uw woning is door het installeren van dubbel glas. Er zijn verschillende soorten dubbel glas, waarbij verschillende isolatiewaarden komen kijken. De dubbel glas kosten zijn afhankelijk van het type glas dat u wilt installeren en natuurlijk van het oppervlak waar u dubbel glas wilt hebben. De verschillende soorten dubbel glas zijn, gewoon dubbel glas, HR Glas, HR + glas, HR ++ glas en HR +++ glas. De prijzen van dubbel glas variëren van €65 per m2 tot €90 m2. Bij gewoon dubbel glas, worden er 2 glazen platen in een frame gezet met een luchtlaag daartussen. Bij HR dubbel glas wordt er een speciaal gas gebruikt waardoor er een betere isolatie plaatsvind.

Door admin