di. jul 16th, 2024
Oude verlichting vervangen led-tl

Is de tijd aangebroken om jouw oude lampen en verlichting te vervangen voor de zuinigere variant, LED-tl? Zeker in deze tijd is het natuurlijk fijn om op de hoge energiekosten te besparen en tegelijkertijd een steentje aan het milieu bijdraagt. Inmiddels is waarschijnlijk al bekend dat een LED-tl hier de ideale oplossing voor is. De levensduur is veel langer en daarbij is het ook nog eens een hele energiezuinige optie. Er zijn daarnaast talloze mogelijkheden en voor elke oude lamp is er wel een nieuwe LED verlichting met de juiste fitting die zonder problemen past. Hieronder hebben we voor het gemak dan ook een lijstje gemaakt met de mees voorkomende LED-tl fittingen en welke oude lamp hiermee vervangen kan worden. Lees snel verder en ontdek!

Gloeilampvervangers

Om een oude gloeilamp te vervangen moet je kiezen voor inschroefbare LED-tl. We kennen hierin twee formaten. Een kleine fitting (E14) en een grote fitting (E27). Beide formaten zijn vervolgens weer in vele soorten en maten te verkrijgen. De E27 is bijvoorbeeld van als kogel, grote of kleine bol, een reflector of een spotje beschikbaar. Het E14 maatje wordt vaak gezien als peertje of als kaars ter sfeerverlichting. Het uiteinde is in ieder geval bij allemaal gemaakt van schroefdraad waardoor je deze gemakkelijk erin en eruit kan draaien. Let er wel op dat de lamp goed afgekoeld is wanneer je deze gaat verwisselen!

Halogeenlampvervangers

Wil je graag jouw oude halogeenlamp vervangen? Dan kan je hier heel gemakkelijk de zogenoemde G4 steeklampjes voor gebruiken. Deze is te herkennen aan de twee pinnetjes aan de onderkant. Deze oude halogeenlampjes verbruikte erg veel stroom, met deze nieuwe LED variant bespaar je al gemakkelijk 90% aan energie. De lamp wordt veel gebruikt in sfeerverlichting maar bijvoorbeeld ook in bureaulampen of afzuigkappen. Daarbij is deze LED-lamp ook nog eens beschikbaar in verschillende kleuren, voor ieder wat wils dus!

LED-tl als buitenverlichting

De kans is groot dat je niet alleen binnenshuis lampen hebt. Het is dan ook fijn als je de buitenlampen ook kan omwisselen. Dit is dan ook zeker mogelijk met LED verlichting! Buitenverlichting kan namelijk een grote stroomverbruiker zijn. Er zijn veel verschillende mogelijkheden waardoor er vast iets tussen zit voor jou. Kies er bijvoorbeeld voor om een LED-tl met sensor te nemen of LED verlichting die op zonne-energie werkt, ook wel Solar buitenverlichting genoemd. Die laatste optie is natuurlijk helemaal energiezuinig en goed voor het milieu!

Door admin