di. jun 18th, 2024
SEO drie stappen

Search Engine Optimization (SEO) is voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel van hun online marketing strategie. Met SEO zorg je ervoor dat je zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten van Google komt om op die manier verkeer naar je website te generen. De werkzaamheden die bij SEO behoren kun je verdelen in grofweg drie onderdelen: on-page SEO, technische SEO en offpage SEO. Dit laatste wordt ook wel linkbuilding genoemd. Wat houdt elk onderdeel in? We vertellen het je in dit artikel!

On-page SEO

Dit zijn eigenlijk alle taken die je kunt uitvoeren aan de content van de website. Vaak wordt er eerst begonnen met een zoekwoordenonderzoek. Hierbij kijk je naar welke zoekwoorden er belangrijk zijn voor zowel jouw bedrijf als je klant, hoeveel hier maandelijks op gezocht wordt en hoe sterk de concurrentie is. Als je je zoekwoordenonderzoek hebt gedaan, dan ga je je website optimaliseren voor deze zoekwoorden. Dit doe je door on-page SEO toe te passen: je gaat de content van je website optimaliseren. Hierbij kun je denken aan de tekst en de afbeeldingen op de pagina, maar ook bijvoorbeeld de title tag en de meta description. Alles wat er op de pagina zelf gebeurt, optimaliseer je voor het desbetreffende zoekwoord.

Techniek

Daarnaast is de techniek van de website ook heel erg belangrijk. Google geeft namelijk de voorkeur aan websites welke gebruikersvriendelijk zijn. Dat betekent onder andere dat websites die snel laden en responsive zijn op verschillende devices een voorsprong hebben ten opzichte van langzame websites en websites welke niet optimaal werken op mobiel. Technische SEO zijn vaak taken die je uitvoert voor de hele websites en niet voor losse pagina’s. Je website – en dus vindbaarheid – profiteert er dus ook meestal in zijn geheel van.

Offpage SEO of linkbuilding

De laatste belangrijke pijler is linkbuilding. Kort door de bocht houdt dit in dat je ervoor gaat zorgen dat andere websites links gaan plaatsen naar jouw website zodat deze een hogere domeinwaarde gaat krijgen. Natuurlijk zou het mooi zijn als jouw website viral gaat en als je op die manier veel backlinks verzamelt, maar dit komt zelden voor. Het is beter om met een gedegen linkbuilding strategie aan de slag te gaan waarbij je backlinks genereert via goede content en eventueel ook backlinks koopt via partijen. Linkbuilding kan je website net dat duwtje geven, wat je nodig hebt om te groeien naar een toppositie!

Wil je meer weten over SEO? Door een SEO cursus te volgen leer je volgen, leer je de basis waardoor je zelf aan de vindbaarheid van je website kunt gaan werken.

Door admin